Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Surhuisterveen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Surhuisterveen biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het onderzoek toont aan welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan bieden ze heel specifiek de kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Surhuisterveen die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-surhuisterveen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Surhuisterveen (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een schema met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale adviseur. Objectieve specialisten zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met opties die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Surhuisterveen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt langs en calculeert welke investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de investering, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Surhuisterveen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Surhuisterveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is goed om een expert rondom je woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand vind je contactgegevens van mogelijke specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Achtkarspelen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Surhuisterveen

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Surhuisterveen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder vind je de gunstigste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over bodemisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Surhuisterveen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3530,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5970,00€550,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4630,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3040,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€50,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €510,00€42,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Surhuisterveen is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder check je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Surhuisterveen: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Budget Energie en Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Surhuisterveen laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.450 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Surhuisterveen. Bijgaand lees je een weergave met impactvolle en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Surhuisterveen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Surhuisterveen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Surhuisterveen

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand tref je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Surhuisterveen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Surhuisterveen vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Rottevalle, Boelenslaan en Drachtstercompagnie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Surhuisterveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Surhuisterveen?

Een energie maatwerkadvies Surhuisterveen is een rapport met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €190,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €255,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Surhuisterveen te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Surhuisterveen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie