Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boelenslaan

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Boelenslaan kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent wat er mogelijk is. Het energieadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het advies bieden ze grondig de investering en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Boelenslaan die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boelenslaan

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te reduceren In dit rapport wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boelenslaan (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Ervaren adviesbedrijven check je op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van ervaren energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Boelenslaan.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt thuis langs en calculeert welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Boelenslaan laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Boelenslaan vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke energie specialist. Het is nuttig om een energie-specialist uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van betrouwbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Achtkarspelen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Boelenslaan

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boelenslaan waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder noemen we de meest geschikte duurzame oplossingen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Boelenslaan

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1665,00€100,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11650,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4875,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3280,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€410,00€32,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,45€7,25 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Boelenslaan is een hele goede keuze. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder behandelen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Boelenslaan: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall, Eneco of Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €4.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Boelenslaan aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Boelenslaan. Hieronder verstrekken we een lijstje met praktische en betaalbare maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Boelenslaan!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Boelenslaan: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Boelenslaan

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand verstrekken we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Boelenslaan.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, gevel, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Boelenslaan gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Drachtstercompagnie, Wijnjewoude en Houtigehage).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Boelenslaan

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boelenslaan?

Dit energie maatwerkadvies Boelenslaan is een document met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €200,00 tot wel €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €245,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Boelenslaan te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Boelenslaan voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie