Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drachtstercompagnie

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Drachtstercompagnie biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en omschrijft waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan bieden ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een energierapport met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Drachtstercompagnie die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-drachtstercompagnie

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze persoon neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energieadviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drachtstercompagnie (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies helpt je op weg met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele energie-expert. Geschikte energie experts kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes aan te vragen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Drachtstercompagnie.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en berekent welke maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan mailt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel delen ze aspecten zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Drachtstercompagnie laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Drachtstercompagnie vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder vind je contactgegevens van mogelijke energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Smallingerland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Drachtstercompagnie

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drachtstercompagnie die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Drachtstercompagnie

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3600,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5210,00€935,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5205,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3280,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€330,00€40,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €28,00€27,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Drachtstercompagnie is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder tref je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Drachtstercompagnie: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Engie en United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Drachtstercompagnie laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.850 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €425,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Drachtstercompagnie. Bijgaand verstrekken we een schema met praktische en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Drachtstercompagnie!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Drachtstercompagnie: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Drachtstercompagnie

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand onderzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Drachtstercompagnie.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van vloer, dak, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Smallingerland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Drachtstercompagnie vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Opeinde, Houtigehage en De Tike).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Drachtstercompagnie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drachtstercompagnie?

Dit energie maatwerkadvies Drachtstercompagnie is een advies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €215,00 tot ongeveer €300,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Drachtstercompagnie te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Drachtstercompagnie voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie