Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Houtigehage

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Houtigehage geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport onderzoek je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in een kostenbegroting het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Houtigehage die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-houtigehage

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Houtigehage (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde adviseur. Gediplomeerde adviesbedrijven kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Houtigehage.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur loopt door de woning en checkt welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen vind je aspecten zoals een kostenbegroting, de besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Houtigehage laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Houtigehage vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren energieadviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel check je adres details van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Smallingerland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Houtigehage

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Houtigehage waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bespreken we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Houtigehage

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1325,00€340,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12050,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5525,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3135,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€35,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €33,50€37,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Houtigehage is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand tref je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Houtigehage: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Houtigehage kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Houtigehage. In de box hieronder verstrekken we een lijstje met handige en interessant geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Houtigehage!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Houtigehage: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Houtigehage

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen wij nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Houtigehage.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, gevel, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Smallingerland biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Houtigehage afsluiten in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. De Tike, Surhuisterveen en Rottevalle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Houtigehage

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Houtigehage?

Een energie maatwerkadvies Houtigehage is een plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Houtigehage te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Houtigehage voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie