Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rottevalle

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rottevalle zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke opties het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het advies delen ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de potentiële investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is relevant voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het budget, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Rottevalle die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rottevalle

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rottevalle (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Professionele specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om enkele offertes te ontvangen van gecertificeerde adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een weergave met maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rottevalle.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau komt op locatie en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Niet veel later krijg je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rottevalle laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Rottevalle vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren energie specialist. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de omgeving te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Smallingerland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Rottevalle

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rottevalle die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over vloerisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Rottevalle

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2320,00€150,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11900,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4925,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2990,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€305,00€57,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,25€29,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Rottevalle is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Rottevalle: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie en United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.900 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Rottevalle laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Rottevalle. Bijgaand vind je om die reden een overzicht met populaire en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Rottevalle!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Rottevalle: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Rottevalle

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Rottevalle.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van (spouw)muur, wanden, dak, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Rottevalle afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Nijega, Drachtstercompagnie en Opeinde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Rottevalle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rottevalle?

Dit energie maatwerkadvies Rottevalle is een advies met verschillende opties voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot ongeveer €285,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €275,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Rottevalle te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Rottevalle voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie