Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gerkesklooster

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Gerkesklooster is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en test wat de opties zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen beschrijven ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Gerkesklooster die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gerkesklooster

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele energie-expert. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gerkesklooster (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van voorzetwandisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie-expert. Erkende energie experts kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van objectieve energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Gerkesklooster.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt thuis langs en checkt welke groene maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de investering, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gerkesklooster laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Gerkesklooster vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende energie specialist. Het is aan te raden om een adviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je naam + adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Achtkarspelen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Gerkesklooster

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gerkesklooster met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Gerkesklooster

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4280,00€480,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11200,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4875,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3385,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€445,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,00€5,55 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Gerkesklooster is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte vind je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gerkesklooster: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Gerkesklooster laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) kost je circa €3.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Gerkesklooster. In de box hieronder check je een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Gerkesklooster!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Gerkesklooster: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Gerkesklooster

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand doorzoek je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Gerkesklooster.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Gerkesklooster afsluiten in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Opende, Kommerzijl en Lutjegast).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Gerkesklooster

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gerkesklooster?

Het energie maatwerkadvies Gerkesklooster is een adviesplan met concrete maatregelen voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot wel €310,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €240,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Gerkesklooster te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Gerkesklooster voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie