Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lutjegast

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Lutjegast biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en verkent waar de kansen liggen. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een plan met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Lutjegast die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lutjegast

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Professionele en bedreven energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lutjegast (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan biedt een lijst met verschillende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Geschikte energieadviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te zoeken van gecertificeerde energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lutjegast.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur neemt de woning op en stelt vast welke maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verstuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Lutjegast laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Lutjegast vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve adviseur. Het is verstandig om een adviseur uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Westerkwartier. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lutjegast

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lutjegast die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen wij de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Lutjegast

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3570,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6425,00€570,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5490,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3040,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€25,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,25€30,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Lutjegast is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder delen wij relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lutjegast: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco of United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Lutjegast laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 tot €350,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Lutjegast. Onderstaand doorzoek je een overzicht met relevante en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Lutjegast!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Lutjegast: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Lutjegast

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Lutjegast.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van vloer, gevel, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Lutjegast bekijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Doezum, Stroobos en Kornhorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Lutjegast

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lutjegast?

Een energie maatwerkadvies Lutjegast is een energieplan inclusief suggesties voor de vergroening van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot wel €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Lutjegast te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Lutjegast voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie