Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Doezum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Doezum geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energierapport beschrijven ze heel specifiek de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het plan is relevant voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Doezum die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-doezum

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren adviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Doezum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geeft een overzicht met alle maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van voorzetwandisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Deskundige maatwerkadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om diverse offertes op te zoeken van gekwalificeerde bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een lijst met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Doezum.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt op locatie en checkt welke opties doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel toont het rapport informatie zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Doezum laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Doezum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare specialist. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we gegevens van professionele EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Doezum

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Doezum die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids delen wij de belangrijkste duurzame oplossingen voor jouw huis. Check ook meer informatie over kruipruimte isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Doezum

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4350,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6590,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4620,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3250,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€57,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,05€6,10 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Doezum is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Doezum: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Vattenfall & Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Doezum laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.650 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Doezum. In de box hieronder doorzoek je een weergave met handige en voordelige duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Doezum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Doezum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Doezum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder vind je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Doezum.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Doezum gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Munnekezijl, Kornhorn en Grootegast).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Doezum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Doezum?

Het energie maatwerkadvies Doezum is een besparingsadvies met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 – €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Doezum te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Doezum voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie