Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Grootegast

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Grootegast is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan beschrijven ze uitvoerig de kosten en baten van de populaire duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het budget, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Grootegast die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-grootegast

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Grootegast (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te vragen van objectieve energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Grootegast.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en checkt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de investering, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Grootegast laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Grootegast vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een adviseur uit de omgeving te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand tref je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Grootegast

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Grootegast met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen wij de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Grootegast

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1245,00€355,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4855,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3370,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€28,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1400,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Grootegast is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder check je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Grootegast: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent, Engie & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.650 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Grootegast bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.400 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 – €350,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Grootegast. In het gedeelte hieronder delen wij een weergave met krachtige en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Grootegast!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Grootegast: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Grootegast

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand onderzoek je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Grootegast.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Grootegast bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Burum, Sebaldeburen en Warfstermolen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Grootegast

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Grootegast?

Een energie maatwerkadvies Grootegast is een adviesplan met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €250,00 t/m €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Grootegast aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Grootegast voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie