Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sebaldeburen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Sebaldeburen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de opties zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport beschrijven ze overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is relevant voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Sebaldeburen die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sebaldeburen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze professional bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sebaldeburen (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Ervaren energie experts zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te zoeken van ervaren energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een weergave met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Sebaldeburen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt thuis langs en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel vind je kenmerken zoals de verwachte prijzen, het rendement en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sebaldeburen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Sebaldeburen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren energie specialist. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de buurt te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand vind je contactgegevens van goede experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sebaldeburen

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sebaldeburen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen we de beste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Sebaldeburen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2025,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5015,00€730,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5090,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2950,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€345,00€52,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1025,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Sebaldeburen is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder delen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Sebaldeburen: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Sebaldeburen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 – €425,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Sebaldeburen. In de box hieronder vind je daarom een overzicht met effectieve en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Sebaldeburen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sebaldeburen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Sebaldeburen

Alle woningen in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder check je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Sebaldeburen.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Sebaldeburen bekijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Warfstermolen, Doezum en Munnekezijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Sebaldeburen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sebaldeburen?

Het energie maatwerkadvies Sebaldeburen is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport geeft per maatregel de investering en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot wel €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Sebaldeburen te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Sebaldeburen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie