Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerkwartier

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Westerkwartier kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en deelt de verschillende optie. Het energierapport verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies check je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Westerkwartier die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerkwartier

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verkleinen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerkwartier (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Ervaren bedrijven check je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om meerdere offertes op te zoeken van gediplomeerde experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Westerkwartier.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt bij je thuis en beschrijft welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je bijzonderheden als de investering, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerkwartier laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Westerkwartier vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een energieadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel bieden we adres details van mogelijk beschikbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Westerkwartier. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Westerkwartier

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerkwartier met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder check je de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Westerkwartier

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4245,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4095,00€955,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4850,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,50€29,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Westerkwartier is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder noemen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerkwartier: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Budget Energie, Eneco & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Westerkwartier bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.850 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 tot €350,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Westerkwartier. Onderstaand delen we daarom een schema met relevante en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Westerkwartier!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Westerkwartier: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Westerkwartier

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand kan je aan de slag met actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Westerkwartier.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan vloer, gevel, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Westerkwartier opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân en Assen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Westerkwartier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerkwartier?

Het energie maatwerkadvies Westerkwartier is een adviesplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport biedt per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €210,00 – €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €280,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerkwartier te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Westerkwartier voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie