Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nuis

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Nuis zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies bieden ze heel specifiek de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een plan met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nuis die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nuis

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nuis (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energie-specialist. Geschikte energieadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om enkele offertes aan te vragen van betrouwbare EPA-adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nuis.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verkrijg je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je bijzonderheden als de investering, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nuis laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nuis vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele energieadviseur. Het is aan te raden om een adviesbureau rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder tref je adres details van professionele energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fonck Duurzaam GebouwadviesWillem Dreeslaan 319363ETMarum
SF Project B.V.Welheugte 129403GGAssen
EnergielabelsimpelKerspellaan 39406LWAssen
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nuis

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nuis die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand bespreken we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nuis

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1775,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10725,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5025,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€23,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Nuis is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Nuis: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Engie, Eneco en Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Nuis laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) kost je circa €3.500 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Nuis. Bijgaand check je een overzicht met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Nuis!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nuis: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nuis

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje bespreken we actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Nuis.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Nuis gebruiken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Tolbert, Niebert en Boerakker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nuis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nuis?

Dit energie maatwerkadvies Nuis is een adviesrapport met suggesties voor het verduurzamen van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 tot en met €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €240,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nuis te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nuis voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie