Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Niebert

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Niebert biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en analyseert wat de opties zijn. Het rapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het rapport is geschikt voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Niebert die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-niebert

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach neem contact op om kennis te maken. Deze vakman doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale specialist. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Niebert (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft een schema met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde energie specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om enkele offertes op te zoeken van professionele specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Niebert.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen lees je details zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Niebert laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Niebert vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde expert. Het is slim om een expert rondom je woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we contactgegevens van erkende adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Westerkwartier. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fonck Duurzaam GebouwadviesWillem Dreeslaan 319363ETMarum
SF Project B.V.Welheugte 129403GGAssen
EnergielabelsimpelKerspellaan 39406LWAssen
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Niebert

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Niebert die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Niebert

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3395,00€480,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10675,00€750,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3270,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €24,00€26,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Niebert is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder delen we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Niebert: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie en Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.350 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Niebert aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Niebert. In het gedeelte hieronder vind je een overzicht met krachtige en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Niebert!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Niebert: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Niebert

Alle huizen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder tref je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Niebert.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, (spouw)muur, gevel, ramen, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Niebert bekijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Boerakker, Jonkersvaart en Marum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Niebert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Niebert?

Dit energie maatwerkadvies Niebert is een document met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot €315,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Niebert te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Niebert voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie