Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jonkersvaart

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Jonkersvaart is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het rapport verduidelijkt welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport tref je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het plan is relevant voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel vind je de geschatte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Jonkersvaart die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-jonkersvaart

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minderen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energiedeskundige. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jonkersvaart (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan helpt je op weg met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende adviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van gekwalificeerde energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Jonkersvaart.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau komt bij je thuis en beschrijft welke groene maatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze kenmerken zoals de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Jonkersvaart laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Jonkersvaart vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele maatwerkadviseur. Wij adviseren om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Westerkwartier. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fonck Duurzaam GebouwadviesWillem Dreeslaan 319363ETMarum
SF Project B.V.Welheugte 129403GGAssen
EnergielabelsimpelKerspellaan 39406LWAssen
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Jonkersvaart

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jonkersvaart waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids introduceren we de meest voorkomende maatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Jonkersvaart

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1485,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5050,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2910,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€500,00€32,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €555,00€48,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Jonkersvaart is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder behandelen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Jonkersvaart: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice of Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Jonkersvaart aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Jonkersvaart. Onderstaand vind je een weergave met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Jonkersvaart!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Jonkersvaart: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Jonkersvaart

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen wij nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Jonkersvaart.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, wanden, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Jonkersvaart aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Marum, De Wilp en Nuis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Jonkersvaart

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jonkersvaart?

Het energie maatwerkadvies Jonkersvaart is een advies met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €325,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Jonkersvaart aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Jonkersvaart voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie