Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Wilp

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies De Wilp is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en bekijkt wat er mogelijk is. Het energierapport toont aan welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je gedetailleerd de kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in De Wilp die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-wilp

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare energiedeskundige. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Wilp (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van muurisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare adviseur. Gediplomeerde adviesbureaus check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om meerdere offertes te verkrijgen van professionele vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Wilp.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt bij je thuis en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Wilp laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur De Wilp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde vakman. Het is verstandig om een energieadviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fonck Duurzaam GebouwadviesWillem Dreeslaan 319363ETMarum
SF Project B.V.Welheugte 129403GGAssen
EnergielabelsimpelKerspellaan 39406LWAssen
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van De Wilp

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Wilp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in De Wilp

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3635,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4975,00€575,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4730,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2835,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€20,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in De Wilp is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder ontdek je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp De Wilp: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall of Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in De Wilp laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 tot €550,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in De Wilp. In dit blokje vind je een overzicht met praktische en laag geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in De Wilp!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel De Wilp: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in De Wilp

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bespreken we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in De Wilp.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, dak, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening De Wilp aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Nuis, Loon en Niebert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in De Wilp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Wilp?

Het energie maatwerkadvies De Wilp is een plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 t/m €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in De Wilp aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in De Wilp voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie