Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boerakker

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Boerakker biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen delen ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de diverse investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Boerakker die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boerakker

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare specialist. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boerakker (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geeft een schema met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Professionele bedrijven kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om verschillende offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een weergave met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Boerakker.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en beschrijft welke duurzame investeringen gunstig zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de geschatte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Boerakker laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Boerakker vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel bieden we contactgegevens van professionele maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
Fonck Duurzaam GebouwadviesWillem Dreeslaan 319363ETMarum
SF Project B.V.Welheugte 129403GGAssen
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Boerakker

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boerakker die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen installeren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Boerakker

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4485,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5175,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5390,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3025,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€53,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €360,00€44,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Boerakker is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Boerakker: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie en Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Boerakker aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 – €500,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Boerakker. In dit blokje check je een aantal relevante en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Boerakker!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Boerakker: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Boerakker

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Boerakker.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Boerakker opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nietap, Marum en Midwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Boerakker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boerakker?

Het energie maatwerkadvies Boerakker is een document met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €215,00 – €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Boerakker te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Boerakker voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie