Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midwolde

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Midwolde kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het rapport laat jouw zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het plan bieden ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Midwolde die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-midwolde

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome energiedeskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midwolde (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde specialisten zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Midwolde.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt thuis langs en zoekt uit welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze randzaken zoals de verwachte prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midwolde laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Midwolde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder bieden we namen en adressen van kwalitatieve adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
Fonck Duurzaam GebouwadviesWillem Dreeslaan 319363ETMarum
SF Project B.V.Welheugte 129403GGAssen
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Midwolde

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midwolde die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder check je de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Midwolde

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3455,00€470,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10225,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4660,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3255,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€59,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €525,00€40,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Midwolde is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Midwolde: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Midwolde bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost je circa €3.650 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 – €450,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Midwolde. In dit blokje verstrekken we een aantal impactvolle en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Midwolde!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Midwolde: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Midwolde

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje bespreken we actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Midwolde.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, wanden, gevel, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Midwolde opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Een, Tolbert en Een-West).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Midwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midwolde?

Het energie maatwerkadvies Midwolde is een document met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document onderschrijft per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke opties de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €225,00 tot en met €315,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Midwolde te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Midwolde voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie