Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Een-West

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Een-West is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Een-West die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-een-west

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te reduceren In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op om kennis te maken. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Een-West (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Erkende maatwerkadviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om verschillende offertes te ontvangen van neutrale vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Een-West.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert komt bij je thuis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop mailt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Een-West laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Een-West vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Het is aan te raden om een energie expert uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand lees je adresgegevens van goede adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Noordenveld. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Een-West

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Een-West die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand kan je aan de slag met de beste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over isolatieglas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Een-West

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4780,00€515,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5240,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3310,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€50,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €39,50€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Een-West is een hele goede keuze. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Een-West: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall & Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Een-West kopen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.700 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 t/m €475,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Een-West. In de box hieronder delen wij een aantal doelgerichte en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Een-West!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Een-West: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Een-West

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Een-West.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Een-West bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Westervelde, Nietap en Veenhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Een-West

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Een-West?

Dit energie maatwerkadvies Een-West is een plan met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 – €305,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €265,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Een-West te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Een-West voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie