Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordenveld

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Noordenveld kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport delen ze uitgebreid de kosten en baten van de uitgezochte investeringsopties. Het energieplan is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel vind je een kostenbegroting de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Noordenveld die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordenveld

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordenveld (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan helpt je op weg met alle energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-expert. Objectieve energie specialisten kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Noordenveld.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt thuis langs en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan stuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen check je informatie zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordenveld laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Noordenveld vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke specialist. Het is verstandig om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je contactgegevens van professionele adviesbedrijven die werken in de gemeente Noordenveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Noordenveld

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordenveld waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Noordenveld

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1230,00€390,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5455,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2975,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€23,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,50€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Noordenveld is een hele goede keuze. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noordenveld: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie of Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Noordenveld laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er al voor €3.400 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Noordenveld. Onderstaand vind je daarom een weergave met relevante en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Noordenveld!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Noordenveld: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Noordenveld

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen we up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Noordenveld.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, gevel, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Noordenveld gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Westerkwartier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Noordenveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordenveld?

Dit energie maatwerkadvies Noordenveld is een energieplan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 t/m €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €250,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordenveld te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Noordenveld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere lasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie