Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Peest

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Peest kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en onderzoekt waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport vind je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Peest die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-peest

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energiecoach / deskundige. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Peest (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport biedt een lijst met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Ervaren adviesbedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te ontvangen van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Peest.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je informatie zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Peest laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Peest vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele energie specialist. Het is verstandig om een energie-specialist uit de omgeving te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noordenveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Peest

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Peest waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest voorkomende maatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over vloerisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Peest

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4760,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12150,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5480,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3170,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€335,00€43,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €21,50€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Peest is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand vind je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Peest: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Engie en Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.700 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Peest kopen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.350 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 tot €450,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Peest. In de box hieronder doorzoek je een lijstje met impactvolle en goedkope vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Peest!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Peest: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Peest

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bieden we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Peest.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van ramen, dak, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Peest vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Norg, Huis ter Heide en Langelo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Peest

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Peest?

Een energie maatwerkadvies Peest is een advies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €185,00 tot wel €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €245,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Peest aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Peest voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie