Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Huis ter Heide

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Huis ter Heide is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en deelt de diverse opties. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen vind je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Huis ter Heide die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-huis-ter-heide

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele expert. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Huis ter Heide (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Objectieve energie adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van ervaren energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Huis ter Heide.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Huis ter Heide laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Huis ter Heide vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we gegevens van goede energieadviseurs die werken in de gemeente Noordenveld. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Huis ter Heide

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Huis ter Heide waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over woning isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Huis ter Heide

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1875,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11600,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5015,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3110,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€300,00€47,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,85€7,60 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Huis ter Heide is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Huis ter Heide: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco, Engie & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Huis ter Heide laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Huis ter Heide. In de box hieronder vind je een overzicht met effectieve en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Huis ter Heide!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Huis ter Heide: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Huis ter Heide

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje doorzoek je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Huis ter Heide.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan ramen, gevel, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Huis ter Heide gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Langelo, Westervelde en Zuidvelde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Huis ter Heide

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Huis ter Heide?

Het energie maatwerkadvies Huis ter Heide is een adviesplan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan behandelt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit concept plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €210,00 tot en met €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Huis ter Heide aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Huis ter Heide voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie