Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidvelde

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidvelde biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en deelt de diverse opties. Het plan verduidelijkt welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport onderschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een rapport met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte prijzen, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zuidvelde die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidvelde

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidvelde (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. De juiste energie adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van erkende adviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zuidvelde.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert komt bij je thuis en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je randzaken zoals de geraamde kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidvelde laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zuidvelde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Wij adviseren om een specialist rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noordenveld. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zuidvelde

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidvelde waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over energiebesparende maatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zuidvelde

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2135,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6695,00€840,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4890,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3220,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1125,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Zuidvelde is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zuidvelde: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Zuidvelde laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 – €350,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Zuidvelde. In dit blokje doorzoek je een lijst met handige en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zuidvelde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Zuidvelde: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zuidvelde

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder doorzoek je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zuidvelde.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan wanden, vloer, ramen, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zuidvelde aanvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Peize, Peest en Norg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zuidvelde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidvelde?

Het energie maatwerkadvies Zuidvelde is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met huistype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 – €325,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidvelde op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zuidvelde voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie