Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Norg

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Norg biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies toont aan welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan tref je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieadvies is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Norg die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-norg

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Norg (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een schema met alle vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende adviseur. Deskundige energie specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te vragen van gekwalificeerde EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Norg.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en inspecteert welke groene maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel delen ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Norg laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Norg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een expert uit jouw eigen regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je contactgegevens van professionele adviesbureaus die werken in de gemeente Noordenveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Norg

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Norg die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bespreken we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over CV-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Norg

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1960,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6105,00€1035,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5050,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3115,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Norg is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen wij handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Norg: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall & Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Norg kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.650 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Norg. Onderstaand lees je een lijst met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Norg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Norg: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Norg

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bespreken we bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Norg.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Norg bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Foxwolde, Langelo en Roderwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Norg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Norg?

Het energie maatwerkadvies Norg is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot wel €350,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €280,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Norg te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Norg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie