Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Foxwolde

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Foxwolde zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en onderzoekt de diverse opties. Het energierapport verduidelijkt welke aanbevelingen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport tref je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de geschatte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Foxwolde die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-foxwolde

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verminderen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energiedeskundige. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Foxwolde (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-expert. Gediplomeerde energie experts vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te verkrijgen van ervaren energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Foxwolde.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop mailt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Foxwolde laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Foxwolde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand lees je namen en adressen van erkende energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noordenveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Foxwolde

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Foxwolde waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen wij de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Foxwolde

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1185,00€430,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10175,00€755,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4975,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3140,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€355,00€45,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €17,50€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Foxwolde is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder check je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Foxwolde: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Foxwolde laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Foxwolde. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een schema met impactvolle en betaalbare maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Foxwolde!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Foxwolde: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Foxwolde

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen wij een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Foxwolde.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Foxwolde bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Alteveer, Roderwolde en Nieuw-Roden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Foxwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Foxwolde?

Het energie maatwerkadvies Foxwolde is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 – €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Foxwolde te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Foxwolde voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie