Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw-Roden

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw-Roden biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bekijkt de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport check je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuw-Roden die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-roden

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw-Roden (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Geschikte maatwerkadviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te verkrijgen van onafhankelijke experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nieuw-Roden.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw-Roden laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nieuw-Roden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder bieden we adres-informatie van goede adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noordenveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuw-Roden

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw-Roden met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids behandelen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuw-Roden

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer info)€2180,00€180,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4965,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3335,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€335,00€41,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Nieuw-Roden is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder ontdek je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Nieuw-Roden: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie en Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Nieuw-Roden laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost ongeveer €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 t/m €375,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Nieuw-Roden. In de box hieronder delen wij een overzicht met impactvolle en voordelige maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Nieuw-Roden!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nieuw-Roden: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nieuw-Roden

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje vind je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw-Roden.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, (spouw)muur, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nieuw-Roden gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Lieveren, Leutingewolde en Roderesch).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nieuw-Roden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw-Roden?

Het energie maatwerkadvies Nieuw-Roden is een document met verschillende opties voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot wel €290,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €240,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw-Roden te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nieuw-Roden voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie