Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lieveren

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Lieveren kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies toont aan welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het advies onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lieveren die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lieveren

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze persoon neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome maatwerkadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lieveren (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met diverse duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Gediplomeerde adviesbureaus kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om meerdere offertes te zoeken van gediplomeerde energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met werkzaamheden die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lieveren.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen stuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel check je aspecten zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lieveren laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Lieveren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Het is aan te raden om een adviseur uit de omgeving te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel vind je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare experts die werken in de gemeente Noordenveld. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Lieveren

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lieveren die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen wij de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lieveren

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4250,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5565,00€855,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5260,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3330,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,10€6,90 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Lieveren is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder noemen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Lieveren: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent & Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Lieveren laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.050 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €170,00 tot €550,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Lieveren. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met populaire en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Lieveren!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Lieveren: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het document toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Lieveren

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand check je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Lieveren.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, ramen, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lieveren opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Kollumerzwaag, Roderesch en Zwagerbosch).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Lieveren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lieveren?

Het energie maatwerkadvies Lieveren is een adviesplan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met het budget en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot ongeveer €300,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Lieveren op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Lieveren voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie