Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwagerbosch

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zwagerbosch is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en verkent waar de kansen liggen. Het energierapport laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een rapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zwagerbosch die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwagerbosch

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat helpt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwagerbosch (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de buitengevel en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde specialisten check je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een overzicht van investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zwagerbosch.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en onderbouwt welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwagerbosch laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Zwagerbosch vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve expert. Wij adviseren om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand tref je gegevens van mogelijke energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zwagerbosch

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwagerbosch waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over zonnestroom opwekken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zwagerbosch

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3600,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6380,00€865,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4625,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2930,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€460,00€56,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,50€29,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Zwagerbosch is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder vind je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zwagerbosch: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent & Oxxio, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.350 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Zwagerbosch aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.700 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €475,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Zwagerbosch. Onderstaand verstrekken we een overzicht met effectieve en laag geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zwagerbosch!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Zwagerbosch: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zwagerbosch

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen wij actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zwagerbosch.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, dak, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zwagerbosch aanvragen in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Veenklooster, Roden en Triemen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zwagerbosch

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwagerbosch?

Een energie maatwerkadvies Zwagerbosch is een energieplan met suggesties voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwagerbosch te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zwagerbosch voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie