Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roden

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Roden zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het advies vind je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de verschillende investeringskeuzes. Het advies is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Roden die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-roden

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren expert op het gebied van energie . Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roden (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan bevat een weergaven van alle vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energieadviseur. De juiste experts zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om enkele offertes te vragen van betrouwbare energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Roden.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens krijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Roden laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Roden vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand lees je adresgegevens van kwalitatieve vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noordenveld. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Roden

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roden die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids introduceren we goede energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Roden

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3565,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5060,00€1015,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4725,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2930,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€56,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €26,50€30,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Roden is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder behandelen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Roden: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Roden laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 tot €450,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Roden. In de box hieronder vind je om die reden een schema met effectieve en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Roden!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Roden: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Roden

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder lees je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Roden.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van gevel, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Roden bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Triemen, Lieveren en Kollumerzwaag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Roden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roden?

Een energie maatwerkadvies Roden is een advies met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot ongeveer €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Roden te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Roden voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie