Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roderesch

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Roderesch is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en test wat de opties zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies vind je grondig de kosten en het rendement van de populaire maatregelen. Het energieplan is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Roderesch die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-roderesch

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roderesch (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energieadviseur. Ervaren vakmensen vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes te zoeken van gekwalificeerde adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Roderesch.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en stelt vast welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Roderesch laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Roderesch vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie expert. Het is slim om een adviesbureau uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder delen we gegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noordenveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Roderesch

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roderesch waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Roderesch

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3345,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6445,00€935,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5525,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3085,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€38,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €29,50€31,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Roderesch is een slimme investering. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Roderesch: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent of Oxxio, Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Roderesch kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.300 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 tot €550,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Roderesch. In het gedeelte hieronder delen wij een lijst met praktische en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Roderesch!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Roderesch: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Roderesch

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder verstrekken we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Roderesch.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, dak, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Roderesch gebruiken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Zwagerbosch, Alteveer en Roden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Roderesch

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roderesch?

Het energie maatwerkadvies Roderesch is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot €285,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Roderesch te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het appartementencomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Roderesch voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie