Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Alteveer

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Alteveer zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek geeft inzicht in welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het plan onderzoek je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende investeringsopties. Het energieplan is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per keuze check je het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Alteveer die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-alteveer

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve adviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Alteveer (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies helpt je op weg met alle energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Erkende experts kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes op te vragen van onafhankelijke experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een overzicht van maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Alteveer.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Kort daarop verkrijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Alteveer laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Alteveer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een specialist rondom je woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adres details van goede specialisten die werken in de gemeente Noordenveld. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Alteveer

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Alteveer waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Alteveer

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3400,00€390,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11025,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4975,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2955,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€48,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €365,00€48,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Alteveer is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Alteveer: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Engie, Budget Energie of Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.550 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Alteveer aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 – €550,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Alteveer. Onderstaand lees je een weergave met praktische en laag geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Alteveer!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Alteveer: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Alteveer

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder lees je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Alteveer.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan vloer, gevel, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Alteveer aanvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Roden, Nieuw-Roden en Lieveren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Alteveer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Alteveer?

Het energie maatwerkadvies Alteveer is een concept plan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €250,00 t/m €305,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Alteveer te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Alteveer voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie