Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leutingewolde

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Leutingewolde biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen check je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Leutingewolde die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-leutingewolde

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren maatwerkadviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leutingewolde (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen van onafhankelijke adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een schema met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Leutingewolde.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt bij je thuis en rekent uit welke opties het meest effectief zijn. Op basis hiervan stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Leutingewolde laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Leutingewolde vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde expert. Het is slim om een adviesbureau rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder check je adresgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noordenveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Leutingewolde

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leutingewolde met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids check je de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over hybride warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Leutingewolde

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1645,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5215,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5350,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3055,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€48,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,00€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Leutingewolde is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder tref je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leutingewolde: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall & United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Leutingewolde kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.550 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 t/m €475,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Leutingewolde. Hieronder kan je aan de slag met een lijst met praktische en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Leutingewolde!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Leutingewolde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Leutingewolde

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen wij actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Leutingewolde.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, wanden, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Leutingewolde bekijken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Roderesch, Foxwolde en Alteveer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Leutingewolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leutingewolde?

Een energie maatwerkadvies Leutingewolde is een besparingsadvies met verschillende opties voor het duurzamer maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document komt per maatregel met de geraamde kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke opties de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €240,00 tot wel €285,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €265,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Leutingewolde te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Leutingewolde voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie