Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roderwolde

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Roderwolde kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en test wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Roderwolde die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-roderwolde

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele vakman. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roderwolde (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een schema met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-expert. Gediplomeerde adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van neutrale maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Roderwolde.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en checkt welke mogelijk interessante maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop mailt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals de geschatte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Roderwolde laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Roderwolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energie specialist. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van mogelijke adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Noordenveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Roderwolde

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roderwolde met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder vind je de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboilers.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Roderwolde

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3420,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5500,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3350,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€32,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,35€8,10 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Roderwolde is een minimale vereiste. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder lees je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Roderwolde: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Roderwolde aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.600 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Roderwolde. In het gedeelte hieronder lees je een lijstje met populaire en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Roderwolde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Roderwolde: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Roderwolde

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje bieden we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Roderwolde.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van wanden, dak, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Roderwolde aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Nieuw-Roden, Peize en Leutingewolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Roderwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roderwolde?

Het energie maatwerkadvies Roderwolde is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de vergroening van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot ongeveer €345,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Roderwolde op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Roderwolde voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie