Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Peize

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Peize is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energierapport bekijk je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Peize die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-peize

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Peize (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geef je inzicht in bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. De juiste adviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om meerdere offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Peize.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en checkt welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop ontvang je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen vind je randzaken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Peize laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Peize vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is slim om een specialist rondom je woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van betrouwbare energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Noordenveld. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Peize

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Peize die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw woning. Check ook meer informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Peize

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1350,00€320,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4810,00€900,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5055,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€35,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €545,00€50,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Peize is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder tref je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Peize: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco of United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Peize bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.850 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 – €550,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Peize. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met relevante en interessant geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Peize!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Peize: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het advies bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Peize

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje verstrekken we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Peize.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Peize vergelijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Leutingewolde, Norg en Foxwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Peize

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Peize?

Een energie maatwerkadvies Peize is een adviesplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met de minimale prijzen en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Peize te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Peize voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie