Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Langelo

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Langelo biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en omschrijft de verschillende optie. Het rapport toont aan welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies doorzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een rapport met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel vind je het budget, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Langelo die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-langelo

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Langelo (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies helpt je op weg met alle maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Objectieve vakmensen kan je vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes te zoeken van neutrale adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Langelo.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur neemt de woning op en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals de verwachte prijzen, het rendement en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Langelo laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Langelo vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een objectieve vakman. Het is beter om een adviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van betrouwbare specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Noordenveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Langelo

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Langelo waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids beschrijven we de belangrijkste maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Langelo

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1690,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5410,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€51,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €17,50€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Langelo is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder lees je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Langelo: betaalbaar en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Langelo laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.100 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Langelo. In het gedeelte hieronder lees je een aantal populaire en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Langelo!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Langelo: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Langelo

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Langelo.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van ramen, vloer, wanden, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Langelo opvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Roderwolde, Zuidvelde en Peize).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Langelo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Langelo?

Dit energie maatwerkadvies Langelo is een advies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Langelo aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Langelo voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie