Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westervelde

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Westervelde geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het rapport toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen vind je in detail het kostenplaatje en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Westervelde die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westervelde

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energie-expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westervelde (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van uiteenlopende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van gevels en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren energie-specialist. Deskundige energie adviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes aan te vragen van onafhankelijke adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een weergave met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Westervelde.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later mailt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze details zoals de kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Westervelde laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Westervelde vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde vakman. Het is wijs om een energieadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder delen we namen en adressen van goede energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noordenveld. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Westervelde

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westervelde die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids check je de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over dakisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Westervelde

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2315,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4500,00€1060,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5145,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3375,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€55,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,00€28,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Westervelde is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westervelde: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco en Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Westervelde laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €4.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 – €325,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Westervelde. Bijgaand verstrekken we een schema met krachtige en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Westervelde!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Westervelde: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Westervelde

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder bespreken we up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Westervelde.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Westervelde opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zuidvelde, Veenhuizen en Peest).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Westervelde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westervelde?

Het energie maatwerkadvies Westervelde is een document met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document komt per maatregel met het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €200,00 – €320,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €250,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Westervelde op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Westervelde voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie