Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veenhuizen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Veenhuizen biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energierapport laat jouw zien welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan bekijk je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Veenhuizen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-veenhuizen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veenhuizen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-specialist. Geschikte energie adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van objectieve energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met potentiële maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Veenhuizen.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur komt langs en zoekt uit welke opties aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze informatie zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Veenhuizen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Veenhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerkadviseur. Wij adviseren om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare specialisten die actief zijn in de gemeente Noordenveld. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Veenhuizen

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veenhuizen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder delen we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Veenhuizen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4615,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5010,00€975,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5325,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3320,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€385,00€60,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €430,00€35,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Veenhuizen is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte delen wij aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Veenhuizen: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Essent en Delta, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Veenhuizen laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.250 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 – €325,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Veenhuizen. Hieronder check je een overzicht met krachtige en goedkope vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Veenhuizen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Veenhuizen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Veenhuizen

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Veenhuizen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Veenhuizen opvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Peest, Een en Huis ter Heide).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Veenhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veenhuizen?

Het energie maatwerkadvies Veenhuizen is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €190,00 – €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Veenhuizen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Veenhuizen voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie