Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Een

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Een biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en onderzoekt de verschillende optie. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan tref je grondig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een verslag met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Een die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-een

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Een (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies helpt je op weg met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. De juiste adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om verschillende offertes te vragen van onafhankelijke experts. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met duurzame investeringen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Een.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur bezoekt je aan huis en bekijkt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Kort daarop ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen vind je informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Een laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Een vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende vakman. Het is wijs om een adviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder tref je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie experts die werken in de gemeente Noordenveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Een

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Een die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen we goede vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over bodemisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Een

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (meer over woningisolatie)€4240,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4530,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5075,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3325,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€48,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €490,00€37,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Een is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Een: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Engie of Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Een laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 tot €350,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Een. Bijgaand vind je daarom een lijstje met effectieve en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Een!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Een: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Een

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand onderzoek je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Een.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Een aanvragen in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Huis ter Heide, Een-West en Westervelde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Een

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Een?

Dit energie maatwerkadvies Een is een adviesplan met suggesties voor het energiezuinig maken van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot wel €290,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €255,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Een te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Een voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie