Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nietap

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nietap is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies tref je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringsopties. Het energierapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nietap die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nietap

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nietap (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele energieadviseur. Betrouwbare adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om enkele offertes op te vragen van objectieve energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een weergave met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Nietap.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert bezoekt je aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop stuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nietap laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nietap vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde vakman. Het is raadzaam om een energie-specialist uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder doorzoek je adres details van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Noordenveld. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
E-surface B.V.Hoge Traan 22 d9351VVLeek
Integra Bouwadvies B.V.Hoge Traan 229351VVLeek
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Nietap

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nietap waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nietap

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€2085,00€315,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5720,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4510,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3295,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€50,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €430,00€36,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Nietap is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder check je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nietap: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Nietap kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 t/m €325,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nietap. In dit blokje vind je een schema met doelgerichte en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nietap!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Nietap: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Nietap

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nietap.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van wanden, vloer, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordenveld heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nietap opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Veenhuizen, Midwolde en Een).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Nietap

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nietap?

Het energie maatwerkadvies Nietap is een document met verschillende opties voor de vergroening van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot ongeveer €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €240,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nietap te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nietap voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie