Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Matsloot

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Matsloot kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het energierapport vind je in detail de investering en de terugverdientijd van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport het budget, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Matsloot die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-matsloot

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze professional doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Matsloot (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een schema met diverse energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energieadviseur. Geschikte energie experts kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om meerdere offertes te verkrijgen van professionele adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Matsloot.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens mailt hij een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Matsloot laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Matsloot vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is raadzaam om een energie expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van betrouwbare adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Noordenveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Matsloot

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Matsloot waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de beste energiebesparende maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Matsloot

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2085,00€165,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5085,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3270,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€20,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,00€6,40 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Matsloot is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Matsloot: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Eneco, Engie en Delta, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Matsloot laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is er al voor €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Matsloot. In de box hieronder delen wij een weergave met populaire en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Matsloot!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Matsloot: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Matsloot

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Matsloot.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, gevel, vloer, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noordenveld biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordenveld kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Matsloot opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Blijham, Haren en Wedde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordenveld.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Matsloot

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Matsloot?

Een energie maatwerkadvies Matsloot is een besparingsrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Matsloot te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het gebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Matsloot voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie