Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haren

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Haren kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan tref je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een energierapport met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Haren die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haren

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te beperken. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haren (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Gekwalificeerde energie specialisten zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om enkele offertes te zoeken van erkende vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je tot een weergave met investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Haren.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en bekijkt welke opties aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals een kostenbegroting, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Haren laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Haren vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige specialist. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand behandelen we naam + adresgegevens van mogelijke adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Haren

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haren die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids delen we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Haren

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1470,00€235,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5210,00€575,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4900,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3310,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€35,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,95€8,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Haren is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder bekijk je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Haren: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice & Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.850 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Haren laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een extra buffervat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.400 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Haren. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met relevante en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Haren!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Haren: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Haren

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Haren.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, dak, vloer, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Groningen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Haren opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wedde, Onnen en Vriescheloo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Haren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haren?

Een energie maatwerkadvies Haren is een document inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met het budget en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot wel €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €265,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Haren te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Haren voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie