Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Onnen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Onnen geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport bieden ze uitgebreid de kosten en het rendement van de getoonde maatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Onnen die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-onnen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Onnen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Gecertificeerde energie experts zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes te vragen van objectieve specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Onnen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen krijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Onnen laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Onnen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale expert. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Groningen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Onnen

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Onnen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevelisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Onnen

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3585,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4265,00€860,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4575,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2875,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€53,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €625,00€37,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Onnen is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder delen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Onnen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie & United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Onnen laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €4.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Onnen. In het gedeelte hieronder delen wij een schema met impactvolle en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Onnen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Onnen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Onnen

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder tref je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Onnen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Onnen gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Vriescheloo, Glimmen en Matsloot).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Onnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Onnen?

Dit energie maatwerkadvies Onnen is een energieadvies met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 – €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Onnen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Onnen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie