Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vriescheloo

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Vriescheloo biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het advies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel check je de minimale prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Vriescheloo die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vriescheloo

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energiedeskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vriescheloo (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met verschillende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-specialist. Gecertificeerde EPA-adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om enkele offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Vriescheloo.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt op locatie en onderbouwt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vriescheloo laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Vriescheloo vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een expert rondom je woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand bieden we adres details van mogelijk beschikbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Westerwolde. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Vriescheloo

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vriescheloo die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over woning isolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vriescheloo

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3560,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5190,00€795,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4990,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3060,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€20,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €420,00€38,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Vriescheloo is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder check je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Vriescheloo: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Engie, Budget Energie of Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Vriescheloo laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.900 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Vriescheloo. Onderstaand doorzoek je een lijstje met doelgerichte en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Vriescheloo!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Vriescheloo: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Vriescheloo

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje vind je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Vriescheloo.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, dak, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerwolde biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vriescheloo opvragen in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Oudeschans, Matsloot en Blijham).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Vriescheloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vriescheloo?

Dit energie maatwerkadvies Vriescheloo is een concept plan met concrete maatregelen voor de vergroening van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €180,00 – €340,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Vriescheloo aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Vriescheloo voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie