Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerwolde

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Westerwolde is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je grondig de kosten en het rendement van de populaire maatregelen. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel lees je de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Westerwolde die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerwolde

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het document wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve maatwerkadviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerwolde (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energie-expert. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs check je op Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van gecertificeerde vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Westerwolde.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan mailt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel vind je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerwolde laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Westerwolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand behandelen we gegevens van mogelijke specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Westerwolde. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Westerwolde

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerwolde met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bieden we informatie rondom de beste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Westerwolde

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1920,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10975,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5480,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3280,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€25,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €34,50€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Westerwolde is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder vind je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerwolde: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.500 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Westerwolde kopen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 t/m €375,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Westerwolde. In de box hieronder vind je daarom een aantal relevante en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westerwolde!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Westerwolde: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Westerwolde

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand lees je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Westerwolde.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, wanden, gevel, vloer, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerwolde heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Westerwolde bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Aa en Hunze, Tynaarlo en Midden-Groningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Westerwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerwolde?

Dit energie maatwerkadvies Westerwolde is een document met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document geeft per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €185,00 – €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerwolde te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Westerwolde voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Goede energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie