Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bellingwolde

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Bellingwolde is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en verkent de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke investeringen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het advies tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het energieadvies is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de minimale prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bellingwolde die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bellingwolde

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energieadviseur. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bellingwolde (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een schema met diverse duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energie-specialist. Geschikte vakmensen check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bellingwolde.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop krijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bellingwolde laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bellingwolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende energieadviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Westerwolde. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bellingwolde

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bellingwolde met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de beste duurzame oplossingen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bellingwolde

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2455,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4700,00€585,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4890,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3150,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€24,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,30€8,15 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Bellingwolde is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bellingwolde: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Essent of United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Bellingwolde laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er al voor €3.800 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Bellingwolde. Onderstaand verstrekken we een schema met relevante en voordelige verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Bellingwolde!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bellingwolde: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Bellingwolde

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder onderzoek je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bellingwolde.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, vloer, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westerwolde hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bellingwolde aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Drieborg, Oudeschans en Oudezijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bellingwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bellingwolde?

Het energie maatwerkadvies Bellingwolde is een advies met aanbevelingen voor de vergroening van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel het budget en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €195,00 t/m €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bellingwolde te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bellingwolde voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie