Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drieborg

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Drieborg geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke opties het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de verschillende maatregelen. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Drieborg die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-drieborg

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energiedeskundige. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drieborg (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Geschikte adviesbedrijven zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes te ontvangen van neutrale energie adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een schema met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Drieborg.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur bezoekt je aan huis en beschrijft welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel delen ze informatie zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Drieborg laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Drieborg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve energieadviseur. Het is raadzaam om een expert nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder vind je adres details van betrouwbare adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Oldambt. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Drieborg

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drieborg met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Drieborg

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1605,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6455,00€570,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5450,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€48,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1000,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Drieborg is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder verstrekken we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Drieborg: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Drieborg aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 t/m €475,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Drieborg. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijstje met populaire en goedkope energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Drieborg!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Drieborg: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Drieborg

Alle huizen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Drieborg.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Drieborg vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Blauwestad, Oudezijl en Beerta).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Drieborg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drieborg?

Een energie maatwerkadvies Drieborg is een document met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €320,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €280,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Drieborg aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Drieborg voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie