Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beerta

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Beerta is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan vind je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een advies met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Beerta die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beerta

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze persoon doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beerta (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energie-specialist. Professionele experts check je op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om enkele offertes aan te vragen van gediplomeerde energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Beerta.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Beerta laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Beerta vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is verstandig om een adviseur uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder check je naam + adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Oldambt. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Beerta

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beerta met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen wij goede energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Beerta

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1800,00€110,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12050,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5410,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3110,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€52,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,20€5,55 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Beerta is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand verstrekken we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Beerta: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie of Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Beerta aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.950 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 tot €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Beerta. Bijgaand tref je een lijst met krachtige en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Beerta!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Beerta: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Beerta

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Beerta.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Beerta bekijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Oostwold, Nieuw Beerta en Finsterwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Beerta

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beerta?

Een energie maatwerkadvies Beerta is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €215,00 – €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Beerta te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Beerta voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie