Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw Beerta

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw Beerta kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en test waar de mogelijkheden liggen. Het plan toont aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan onderzoek je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energierapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Nieuw Beerta die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-beerta

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energiedeskundige. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw Beerta (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft een schema met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve energie-specialist. Objectieve energieadviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van objectieve energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met werkzaamheden die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw Beerta.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt langs en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze randzaken zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw Beerta laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuw Beerta vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de buurt te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adresgegevens van goede maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Oldambt. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuw Beerta

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw Beerta waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nieuw Beerta

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4265,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5660,00€1010,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5220,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2890,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€39,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €395,00€45,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Nieuw Beerta is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuw Beerta: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent, Eneco en Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuw Beerta aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.600 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nieuw Beerta. In dit blokje kan je aan de slag met een weergave met relevante en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nieuw Beerta!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nieuw Beerta: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nieuw Beerta

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw Beerta.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van vloer, (spouw)muur, dak, gevel, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nieuw Beerta bekijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Finsterwolde, Drieborg en Blauwestad).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nieuw Beerta

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw Beerta?

Een energie maatwerkadvies Nieuw Beerta is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot en met €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €280,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw Beerta te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nieuw Beerta voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie