Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oldambt

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oldambt biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een rapport met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oldambt die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oldambt

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energie-expert. Professionele en objectieve energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oldambt (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. De juiste energie experts zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is goed om meerdere offertes op te vragen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oldambt.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oldambt laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oldambt vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale specialist. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder vind je naam + adresgegevens van erkende energie adviseurs die werken in de gemeente Oldambt. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oldambt

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oldambt die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oldambt

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1780,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6850,00€1030,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5235,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3145,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€41,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €575,00€38,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Oldambt is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte ontdek je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oldambt: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Oldambt bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 tot €550,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oldambt. In dit blokje tref je een aantal krachtige en laag geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oldambt!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Oldambt: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oldambt

Alle huizen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand bespreken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oldambt.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk ook zelf lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oldambt vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Midden-Groningen, Veendam en Groningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Oldambt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oldambt?

Het energie maatwerkadvies Oldambt is een besparingsadvies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €200,00 – €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oldambt te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oldambt voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie