Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw Scheemda

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw Scheemda is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bekijkt de verschillende optie. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan bekijk je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een plan met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel check je de geschatte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuw Scheemda die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-scheemda

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met daarin vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energiedeskundige. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw Scheemda (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare adviseur. De juiste energie specialisten check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes te verkrijgen van gediplomeerde specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw Scheemda.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt thuis langs en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw Scheemda laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuw Scheemda vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie expert. Het is verstandig om een expert uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we namen en adressen van mogelijk beschikbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Oldambt. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Nieuw Scheemda

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw Scheemda waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder bespreken we de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over waterbesparende douchekop.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nieuw Scheemda

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2240,00€130,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11950,00€620,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5125,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2875,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€450,00€25,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,00€6,95 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Nieuw Scheemda is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder bieden we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuw Scheemda: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuw Scheemda laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.100 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Nieuw Scheemda. Onderstaand check je een overzicht met populaire en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Nieuw Scheemda!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Nieuw Scheemda: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nieuw Scheemda

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje kan je aan de slag met bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw Scheemda.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van wanden, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Nieuw Scheemda gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Meedhuizen, Nieuwolda en Tjuchem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Nieuw Scheemda

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw Scheemda?

Dit energie maatwerkadvies Nieuw Scheemda is een advies met suggesties voor de vergroening van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot wel €320,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €250,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw Scheemda te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuw Scheemda voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie