Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meedhuizen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Meedhuizen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport bieden ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Meedhuizen die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meedhuizen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meedhuizen (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft een schema met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Objectieve adviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen van professionele bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een advies met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Meedhuizen.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt bij je thuis en inspecteert welke werkzaamheden gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Meedhuizen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Meedhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige energie expert. Het is goed om een expert uit de omgeving te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel vind je naam + adresgegevens van betrouwbare adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Meedhuizen

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meedhuizen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder vind je de gunstigste duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Meedhuizen

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1780,00€270,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10125,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4655,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€50,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Meedhuizen is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand lees je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Meedhuizen: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Meedhuizen aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 – €500,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Meedhuizen. Onderstaand check je een lijst met populaire en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Meedhuizen!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Meedhuizen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Meedhuizen

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder delen we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Meedhuizen.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Meedhuizen bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Startenhuizen, Tjuchem en Delfzijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Meedhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meedhuizen?

Het energie maatwerkadvies Meedhuizen is een plan met verschillende opties voor de vergroening van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan biedt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 t/m €320,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Meedhuizen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Meedhuizen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie